Weekje 3 alweer!
13 mei 2016 - El Ejido, Spanje
Zaterdag 7 mei
Na een ochtendje gewerkt te hebben, hebben we eindelijk weer eens weekend. Lars kwam nog langs om ons salaris te geven. We proberen er samen alleen een beetje uit te komen hoe we deze verslagen op het internet kunnen zetten, want dat gaat nog niet.
De week gaat eigenlijk wel hard. We playstationen veel en zorgen ervoor dat we bijna elke dag boodschappen moeten doen. Tijdvulling zat dus! In de aflopen 2 weken zijn er al 2 werkbroeken gesneuveld bij mij, dus ik moet vanmiddag wat anders gaan halen. 2 gewone sportbroekjes gehaald en we zien wel wanneer die weer kapot gaan haha. Daarna heb ik nog een rondje gelopen door El Ejido en ben nog een kerkje tegengekomen.
‘s avonds zijn we gaan eten bij de Burger King en zijn we daarna het dorp verder gaan verkennen. We hebben nog een kleine oven nodig om wat simpele dingen klaar te kunnen maken. Alleen een goede vinden voor een goedkope prijs is pittig moeilijk.
Zondag 8 mei
De dag van de waarheid; wie wordt er kampioen daar in Nederland? We volgen het op de voet. Jesse is natuurlijk voor de club uit Amsterdam, dus ik hoop dat PSV toch nog kampioen wordt. Ja dus, helemaal mooi! De rest van de dag hebben we een beetje op de Playstation gespeeld. Het is nog erg zonde dat het weer nog niet goed is.
Maandag 9 mei
Het was weer een regenachtige dag. De temperatuur zit ook nog niet echt mee; 21 graden. Vandaag zijn we naar ‘goedkope’ oven gaan zoeken, want elke dag koken is niet echt top. Zeker als je de hele dag in de weer bent. Uiteindelijk heb ik voor 36 euro een gloednieuwe oven aan de haak geslagen.
Dinsdag 10 mei
We zijn weer door Mohammed opgehaald vandaag, alleen was hij 10 minuten te laat! Zo warm was het nou ook nog niet buiten, maar we konden weer aan het werk. De hele dag weer plantjes gepoot… Dat begint wel een beetje te vervelen, maar het moet maar.
Achmed brengt ons en haalt ons altijd op in de siësta. Het grappige is dat als hij schakelt naar z’n 2, dat het slot opeens open en dichtvalt.
Woensdag 11 mei
Vandaag hebben we de hele dag plantjes bij elkaar verzameld die naar een klant zouden gaan. De planten die niet goed waren konden we gelijk weggooien. Na het werk ben ik naar de Dia% (supermarkt) geweest en is Jesse naar de andere supermarkt geweest om andere dingen te halen. Ik zag alleen de donkergrijze lucht al aankomen… Net niet gered dus om droog binnen komen met de boodschappen.
We hebben ook vandaag aan Lars gevraagd hoe we internet kunnen regelen. Hij zei dat het het beste is om gewoon naar een café te gaan en daar om wifi te vragen, want een dongel is veel te duur voor deze 2 maanden.
Donderdag 12 mei
Vandaag zouden we in het stadje kijken of er leuke cafés waren om een biertje te drinken en het versla via de wifi te kunnen uploaden. Bij Brianco hadden ze ons wel het wachtwoord gegeven, maar hij verbond niet. Bij een ander tentje deed de wifi het niet. Het is nog best een klus om dit verslag een keer op het web te gooien, maar ja we gaan het morgenavond nog een keer proberen!
Het werk was erg afwisselend vandaag gelukkig. We hebben, ja, alweer plantjes gepoot en hebben 3 karren met verschillende kleuren kleine dipladenia’s klaarmaken. Dat waren 135 bledden van 12 plantjes in 3 kleuren. Dat was nog best wel een gedoe om de goede plantjes daarvoor uit te kiezen.
Vrijdag 13 mei
We hebben vandaag de karren afgemaakt waar we gisteren mee zijn geëindigd. Daarna konden weer de rest van de werkdag plantjes poten. Het is af en toe wel lekker dat Lars langskomt. Die vertelt ons soms een beetje over de gang van zaken in het bedrijf. De eerste 3 weken waren druk geweest, maar vanaf volgende week wordt er vrijwel niets meer verkocht.
Vanavond gaan we weer op zoek naar een lekker biertje met wifi! Gelukkig is uiteindelijk gelukt. We zijn op het plein in het centrum van El Ejido. Toevallig is daar vandaag een autoshow vandaag. Porsche, BMW, Audi, ze zijn er allemaal. Mooie dingen om te zien! Ook was er een bekend persoon op het plein aangekomen (god mag weten wie het is). Er was erg veel media op afgekomen.

groetjes , Ank.
over te komen. Ga zo door je moeder weet straks niet wat ze meemaakt als jij de dweil in je handen neemt...
Ik kijk uit naar je volgende verhaal.. Werkse en vergeet niet veel lol te hebben als is het werk saaiiiii groetjes Stolzes
groet